Actueel / Laatste nieuws

lijn

Vrijdagavond 20 mei 2022 vond de tweede editie van De BZN (Barchem-Zwiep-Nettelhorst) Dorpskwis plaats.  Tijdens een avondvullend programma deden 16 teams enorm hun best om de vragen en opdrachten, verdeeld over 10 categorieën, op te lossen.

Zaterdag 25 juni 2022 werd bekend dat team Barchvenne er met de eerste prijs vandoor is gegaan. Hun totaalscore was 893 punten. Dit was maar liefst 81 % van het maximum aantal te behalen punten.
De winnaars van de eerste editie, team Schoneveldsdijk, eindigde als tweede met 884 punten en op de derde plek de Zwiepse Toppers met 875 punten.

Tijdens de prijsuitreiking werd de kwisavond herbeleefd door het tonen van foto’s van de opdrachten, afgewisseld met het bespreken van enkele vragen.
De winnaars ontvingen, behalve de eer, een barbecuepakket om nog eens een leuke avond te hebben met elkaar.
De organisatie -die veel plezier heeft gehad met het bedenken van de vragen en opdrachten- blikt heel tevreden terug en denkt er over om in 2024 de derde BZN-Dorpskwis te houden.

UITSLAG DORPSKWIS…..

KWISBOEK MET ANTWOORDEN….

lijnBoodschappen pendeldienst Barchem

Voor deze inwoners is er met ingang van 1 juni een boodschappen pendeldienst.

lees meer…

lijn

Zaterdag 30 april vond in wandeldorp Barchem de officiële opening plaats van het pas aangelegde wandelnetwerk.
Het lint werd door geknipt door wethouder Eric-Jan de Haan. Tegelijkertijd was Wandelkrant Te Voet aanwezig voor de uitreiking van de prijs ‘Wandelgemeente van het jaar’ die gemeente Lochem onlangs heeft gewonnen.

Het dorpsplein in Barchem is het centrale punt van het aangelegde wandelnetwerk. Het wandelnetwerk is gemaakt om de buurtkernen Ruurlo, Borculo en Lochem met elkaar te verbinden. In het centrum van Barchem kunnen wandelaars eventueel de auto parkeren en zijn er genoeg gelegenheden om te eten en drinken. Het wandelnetwerk bestaat uit 5 bestaande routes die zijn herzien en 4 nieuwe wandelroutes. Al deze routes komen langs het dorpsplein. Op het dorpsplein vinden wandelaars verschillende borden. Op deze borden zijn de verschillende wandelroutes en verdere diverse informatie te vinden. Wandelaars die goed zijn met een mobiele telefoon kunnen ook QR codes te vinden waarmee ze informatie en navigatie kunnen krijgen tijdens de wandeling. Ook kunnen wandelaars kijken op de app ‘routabel’ waar nog meer wandelroutes te vinden zijn. Naast de borden vind je, op het dorpsplein, een wandelpaal waar verschillende kleurenpijlen op staan die wandelaars kunnen volgen. Onder de pijlen staan ook aparte ‘Barchem bordjes’ die wandelaars ook kunnen volgen.

Lochem mag zich in 2022 ‘Wandelgemeente van het jaar noemen’, dit maakte de organisator van de wedstrijd, Wandelkrant Te Voet, 18 april 2022 bekend. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de officiële opening van het wandelnetwerk aan wethouder Eric-Jan de Haan. Gemeente Lochem ging er met maar liefst 46% van de stemmen vandoor. De vakjury, bestaande uit wandelredacteurs gaf de uiteindelijke doorslag. De titel ‘Wandelgemeente’ gaat helpen om de gemeente op het gebied van Recreatie en Toerisme nog beter op de kaart te zetten. Samen met VVV Lochem, Achterhoek Toerisme, ondernemers en inwoners wordt daar invulling aan gegeven.

(Bron: rtvideaal)

lijn