Glasvezel buitengebied

glasvezel

lijn

We krijgen Glasvezel in het buitengebied van Lochem en Zutphen.

Het is Digitale Stad Lochem (DSL) gelukt om minimaal 50% aanmeldingen te verkrijgen.
Op dit moment staat de teller op 53%.
De concurrent-collega van Digitale Stad Lochem, Glasvezel Buitenaf (GB) heeft het niet gered en heeft aangegeven niet verder te gaan. Dit betekent dat de mensen die zich bij GB hebben aangemeld nu weer vrij zijn om zich alsnog aan te melden bij DSL. Dit kan feitelijk tot het moment van graven bij de deur. GB heeft aangekondigd dat zij alle bij hen aangemelde bewoners hierover zullen berichten.

DSL hanteert de volgende condities € 1500 eenmalig of  2x € 775  of 60x € 29,95 .
Vervolgens is men vrij een provider te kiezen nadat het signaal is afgeleverd op de glasvezelkabel in de woning. Het is dus zaak voor deze mensen om te kijken onder welke voorwaarden zij glasvezel bij DSL willen aansluiten. Dit staat duidelijk op hun website vermeld. Ook staat de informatie op deze site in het document over glasvezel.

In totaal heeft 77% van het totale buitengebied zich (tot op heden) aangemeld. Dat is echt heel veel. De behoefte en belangstelling is erg groot.

Over de voortgang zullen wij u zsm berichten als dit bekend wordt gemaakt.

lijn

Vrijdag 6 april hadden we een druk bezochte bijeenkomst (meer dan 100 aanwezigen)
bij de Heksenlaak.
Een mooi moment waar nog eens dieper is in gegaan op de bijzondere situatie van 2 aanbieders maar nog belangrijker een mooi moment om ook echt de voordelen van glasvezel met elkaar te bespreken.

Bijna alle aanwezigen waren in ieder geval na de bijeenkomst overtuigd van het nut en noodzaak om in ieder geval glasvezel aan te laten leggen.
ZIE INFORMATIE VAN DEZE AVOND….

lijn

 

Glasvezel in het buitengebied van Lochem / Barchem

In de gemeente Lochem is gestart met de voorbereidingen om het buitengebied te voorzien van een glasvezelnet. Tegelijk met het buitengebied in Lochem wordt ook het buitengebied van Zutphen bij de voorbereidingen betrokken. Het betreft ongeveer 3000 adressen in Lochem en 300 adressen in Zutphen.

Lees het gehele verslag

De informatie is bijgewerkt tot 10 maart  2018

lijn