Verslag eerdere activiteiten

lijn

Vrijdagavond 20 mei 2022 vond de tweede editie van De BZN (Barchem-Zwiep-Nettelhorst) Dorpskwis plaats.  Tijdens een avondvullend programma deden 16 teams enorm hun best om de vragen en opdrachten, verdeeld over 10 categorieën, op te lossen.

Zaterdag 25 juni 2022 werd bekend dat team Barchvenne er met de eerste prijs vandoor is gegaan. Hun totaalscore was 893 punten. Dit was maar liefst 81 % van het maximum aantal te behalen punten.
De winnaars van de eerste editie, team Schoneveldsdijk, eindigde als tweede met 884 punten en op de derde plek de Zwiepse Toppers met 875 punten.

Tijdens de prijsuitreiking werd de kwisavond herbeleefd door het tonen van foto’s van de opdrachten, afgewisseld met het bespreken van enkele vragen.
De winnaars ontvingen, behalve de eer, een barbecuepakket om nog eens een leuke avond te hebben met elkaar.
De organisatie -die veel plezier heeft gehad met het bedenken van de vragen en opdrachten- blikt heel tevreden terug en denkt er over om in 2024 de derde BZN-Dorpskwis te houden.

UITSLAG DORPSKWIS…..

KWISBOEK MET ANTWOORDEN….

lijn

Eieren zoeken op de Kaleberg.

Het was alweer 3 jaar geleden, maar op 10 april, met Palmpasen was het dan eindelijk zo ver; de kinderen van de Barchschole konden weer eieren zoeken op de Kaleberg.

Ouders en leden van Contact hadden voor alle units grote stukken bos met lint afgezet en daarbinnen waren geschilderde eieren verstopt. Het was nog even spannend of het droog zou blijven, maar het zonnetje scheen gelukkig volop.

In tegenstelling tot andere jaren was het verzamelpunt bij de Barchemse Beesten. Papa of mama mochten hier op de palmpaasstok passen, zodat er nog even in het speeltuintje gespeeld kon worden. Om 11.30 uur liep de hele stoet met paashazen Sophie en Imre voorop, naar het begin van het bos. Gea Teunissen van Contact heette hier iedereen van harte welkom en legde de spelregels uit, waarna in optocht de berg beklommen werd en ieder bij het ‘eigen’ stuk bos ging staan. Toen het fluitje klonk, renden de kinderen naar voren om te proberen zoveel mogelijk eieren te vinden. Dat was nog niet zo makkelijk, er moest goed gezocht worden, de allerkleinsten kregen daarom wat hulp van de paashazen.

Er waren ook bijzondere eieren verstopt, de blije eieren. Als je die vond mocht je hem ruilen voor een heerlijke chocolade paashaas.

Van Unit 1 waren Fien en Fenna de gelukkige vinders, terwijl van Unit 2 Bricca en Mare de chocolade paashazen kregen. Maar ook de jongens lieten zich niet kennen, van Unit 3 waren het Guus en Jayden die de blije eieren hadden gevonden en van Unit 4 gingen Melanie, Lyndon, Saar en Demi met een chocolade paashaas naar huis.

Tot slot kreeg elk kind nog een chocolade paasei en met een opkomst van 130 kinderen kon er terug gekeken worden op een geslaagde ochtend met dank aan iedereen die geholpen heeft.

lijn

Zaterdag 19 maart 2022

BARCHEM SCHOON 

Ook Barchem deed dit jaar weer mee aan de landelijke opschoondag.
Was de opkomst voorgaande jaren erg matig, dit jaar waren er voldoende mannen, vrouwen en kinderen aanwezig om alle toegangswegen afvalvrij te maken.
Vooraf was het de organisatie al opgevallen dat er minder afval in de bermen lag dan de jaren ervoor.
Misschien wordt er minder weggegooid, maar mogelijk wordt er gedurende het hele jaar al door verscheidene mensen afval geraapt.   Een mooie ontwikkeling!
Toch hadden de acht volwassenen en tien kinderen in totaal acht zakken vol troep verzameld.
De deelnemers gingen dan ook met een voldaan gevoel huiswaarts.

De minimale levensduur van zwerfafval:

lijn