Verslag eerdere activiteiten

lijn

Dodenherdenking in Barchem 4 mei 2019.

Om 19.30 uur hadden zich ca. 180 mensen verzameld bij het monument bij de Barchkerk.

In de opening noemde de voorzitter van Vereniging Contact, Gert Tessemaker, dat het voor ons een groot geluk is dat we in vrijheid mogen kiezen om aan deze herdenking mee te doen. ‘In vrijheid kiezen’ was, en is, voor veel mensen lang geleden, en ook nu nog, niet weggelegd.   Lees meer….


Zie meer foto’s…   
Foto’s met dank aan  Mark Koeleman Fotografie

lijn

Koningsdag met badeendjesrace in Barchem

Om 14.00 uur was de opening van de gezellige middag op het Dorpsplein in Barchem om de verjaardag van de koning te vieren.
Na het Wilhelmus gingen er geen ballonnen de lucht in, maar badeendjes het water in.
Alle kinderen kregen een eendje, met nummer, en mochten die in een net doen.
Alle eendjes gingen vervolgens in het water en, met een door een fiets aangedreven waterrad, ‘zwommen’ de eendjes een parcours en het eendje die het eerst aan de finish kwam had gewonnen.

Later mochten ook de volwassenen een eendje kopen om een race te zwemmen. Voor de kinderen was er ook een springkussen en een klim-en klautertrailer. En er waren kinderen die hun spullen te koop aanboden op de kleedjesmarkt, er was enveloppenverloting door de Zonnebloem en een blikgooikraam.
De eet-en drinkkraam ontbrak ook niet en met een zonnetje en af en toe een regenbui, was het gezellig vertoeven op het Dorpsplein.

           

lijn

Palmpasen optocht en eieren zoeken op 14 april 2019.

Veel kinderen met hun versierde Palmpasen stok en zonder Palmpasen stok liepen met hun ouders, opa’s oma’s en andere belangstellenden achter de muziekwagen aan naar de hoek Bergweg/ Omloop.

Het was een grote, gezellige, kleurige groep mensen.  Lees het hele verslag….

lijn

Gouden Barchems feest met Koninklijk randje.

Zaterdagmiddag 25 augustus kwam de burgemeester de van gemeente Lochem, Sebastiaan van het Erve, om vereniging Contact te feliciteren met het 50 jarig jubileum. Ook bracht hij een Koninklijke Erepenning met daarbij behorende oorkonde mee, die was aangevraagd door het huidige bestuur.

  

Verslag Barchems Feest 2018   –   Koninklijke erepenning   –  50 jarig jubileum
Achterhoek Foto’s optocht….      Foto’s  VCB

DIVERSE UITSLAGEN BARCHEMS FEEST 2018

lijn

Fietstocht 21 mei 2018

Met een prachtig fietsweer, en een stevige wind, zijn er 125 mensen vanuit Barchem vertrokken voor een fietstocht op deze tweede Pinksterdag.
Er was dit jaar zelfs uit 3 afstanden te kiezen.

Een tocht van 51 km., van 35 km. en speciaal voor de jongere jeugd een tocht van 15 km.

Lees meer….

ZIE FOTO’S….lijn

 

Vrijdag 4 mei 2018:  Dodenherdenking.

Dodenherdenking 4 mei 2018 

De vlag half stok, 4 oorlogsveteranen en veel belangstellenden waren op 4 mei om 19.30 uur naar de Barchkerk gekomen.  LEES MEER….

ZIE FOTO’S….

lijn

27 april 2018:  Koningsdag Barchem met gouden randje.

Vanwege het vijftig jarig bestaan van Vereniging Contact werden er dit jaar gouden ballonnen opgelaten en uiteraard was er aandacht voor de bijzondere lintjesregen van dit jaar.
Maar liefst drie Barchemers werden koninklijk onderscheiden.
Dat geeft wel aan dat Barchem beslist geen slaapdorp is.   LEES MEER….
ZIE FOTO’S….

lijn

Paasvuur zondag 1 april 2018

Zondag 1 april om 20.00 uur vertrokken 20 schoolverlaters met brandende fakkels vanaf “t Onderschoer voor een rondgang door Barchem.
Voorafgegaan door een geluidswagen met muziek en vandaaruit werden de mensen opgeroepen naar het paasvuur te komen.    LEES MEER….
ZIE FOTO’S ….

lijn

Palmpasen optocht 2018

De Paashaas met het gouden ei
Om half 12 vertrokken veel kinderen met hun versierde Palmpasen stokken vanaf de Barchkerk naar de Kale Berg. Ook hun ouders, oma’s, opa’s, en andere belangstellenden trokken mee in de optocht.
De paashazen wees hen de weg naar de hoek van de Omloop en de Bergweg, want daar was het pad naar de plek waar zij de paaseieren hadden verstopt.  Lees meer…..

ZIE FOTO’S…

lijn

Activiteiten jeugd 2017
Schaatsen, reuze stormbaan op Koningsdag, klimbos en stuntcamp.
Dit waren onze 4 activiteiten voor 2017.
En als we zien welke leuke reacties van kinderen en ouders krijgen, gaan we in 2018 gewoon dooorrrrr  !!

Vandaag Zondag 12 November was de laatste activiteit 2017 en de plaats Raalte stond op de tomtom.    Lees het verslag…

lijn

Preuverieje en tuinkeuring 2017.

Gevarieerde en bijzondere gerechtjes op Preuverieje Barchem.

Ook de vierde editie van de Preuverieje was een groot succes. Op het Dorpsplein stonden in een grote cirkel twaalf kramen opgesteld met in het midden gezellige zitjes, statafels en vuurkorven.   lees meer…

Tuinkeuring 2017.

Tijdens de Preuverieje werd de uitslag van de tuinkeuring, gedaan door Groei&Bloei Lochem, bekend gemaakt. Evenals voorgaande jaren waren er weer vier prijscategoriën.

Lees meer….

lijn

Barchems Feest 2017
“De tijd vliegt” met gezellig Barchems feest.

Dat is ook de titel van de winnende optochtwagen van de groep Kris Kras. Deze groep had de titel “De tijd vliegt” prachtig uitgebeeld en kreeg van de jury de meeste punten en de daarbij behorende beker en wisselbeker.   lees meer…….      Uitslagen diversen….

A

Voor meer foto’s:    Achtehoekfoto.nl   /   Herman Postel  /  Aloys Hummelink

lijn

Fietstocht 5 juni 2017   A

Net voor 10.00 uur vertrokken de eerste fietsers al voor de fietstocht.
In totaal hebben 110 mensen meegedaan. Iedereen vertrok richting Vorden en in de prachtige route was er een kleine pauze op een mooie picknickplek in het bos, nabij een brug op de kruising van de Onsteinseweg met de Schutterstraat.

Voor de tocht was gebruik gemaakt van de knooppuntenroute voor fietsers, maar door daarvan op verschillende plekken af te wijken, werd het een hele mooie eigen route voor Contact.
Via Vorden ging de tocht verder naar de pauze bij de biologische zorgboerderij Urtica “de Vijfsprong”.
Daar smaakten een paar gebakken eieren met ham en kaas goed en was het heerlijk uitrusten in het zonnetje.
Veel mensen bleven daar heerlijk een poosje zitten en anderen gingen eens rondkijken op de boerderij. Na nog eens een eindje fietsen via o.a. de Wildenborch kwam iedereen weer in Barchem uit.
Verschillende mensen hebben inmiddels aangegeven dat ze enorm hebben genoten van deze dag.

lijn

Dodenherdenking 4 mei 2017

Evenals vorige jaren was er een bijeenkomst, ter nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers, beginnende bij de Barchkerk.
Een grote groep mensen was aanwezig, waaronder enkele veteranen en hun familie. Namens vereniging Contact heette Aart Veenbrink iedereen welkom om 19.45 uur.
Encore bracht een mooi lied ten gehore en er werden kransen bij het monument gelegd namens de veteranen, de kerken uit Barchem en namens de gemeente en vereniging Contact.

Lees meer….

A

lijn

Koningsdag  27 april 2017        Zie foto’s …..

De vijftigste verjaardag van onze Koning werd een gezellig gezinsfeest. Kinderen vermaakten zich uitstekend met het levend tafel voetbal, op de stormbaan en het springkussen. Ook konden zij vliegtuigjes vouwen en werpen, blikgooien, enveloppetrekken bij de Zonnebloem en er was een kleedjesmarkt.

Onderwijl konden ouders en grootouders gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje terwijl Melissa Vos en haar band voor een vrolijke sfeer zorgden. De kookclubs van de Groene Jager serveerden heerlijke versnaperingen die gretig aftrek vonden.
Alles was op!

Het verjaardagsfeest startte, als altijd, met het oplaten van ballonnen. Dit jaar was gekozen voor afbreekbare ballonnen en dito linten. Omdat de Koning dit jaar 50 werd, konden ook volwassenen deelnemen aan de ballonnenwedstrijd. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Barchems Feest.

Ook het vernieuwde Crescendo gaf acte de presence en speelde het Wilhelmus, het Lang Zal Ze Leven en enkele andere eigentijdse nummers.

Gedurende de middag speelden kinderen en volwassenen enkele keren een plankjesdans (stoelendans maar dan met plankjes).

Tot een uur of vijf zat de stemming er duftig in en vonden sommigen het erg jammer dat het verjaardagspartijtje was afgelopen; zij vierden nog een afterparty bij De Groene Jager.

lijn

Paasvuur 16 april 2017 

Na een hele droge periode, waarin alleen de laatste dagen een klein beetje heeft geregend, was een grote berg hout opgebouwd aan de Molenweg. Gelukkig hadden veel mensen in hun tuin gesnoeid en het snoeihout naar de berg gebracht. De mannen van Contact en de kraan machinist van Hoftijzer hadden er een mooie berg van gemaakt.

Zondagavond om 20.00 uur liepen de schoolverlaters met fakkels door Barchem om de mensen te laten weten dat het paasvuur ontstoken zou worden. Ook enkele ouders liepen mee en de mensen van Contact, die niet bij de berg moesten zijn.

Om 21.00 uur vertrok een grote stoet mensen en kinderen met lampionnen, en de schoolverlaters met nieuwe fakkels, naar de Molenweg. Achter de geluidswagen aan ging het naar de Molenweg. De schoolverlaters staken na aftellen van 10 naar 0 hun fakkel in de berg en in een mum van tijd was er een mooi,, warm vuur ontstaan. Door de droogte van de laatste tijd, brandde de berg als een fakkel en moesten de mensen al snel een stapje terug doen, omdat het anders te heet werd.

Het was een gezellige drukte en de berg hout is tot de grond toe opgebrand.
Toen was het al wel middernacht en waren de mensen al naar huis teruggekeerd.

Zie foto’s….

lijn

Zondag 9 april 2017     Palmpasen optocht en eieren zoeken. 

De zon scheen volop, toen de kinderen met hun Palmpasen stokken zich verzamelden bij de Barchkerk. Veel ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden trokken achter de geluidswagen en de paashazen aan naar de Kale Berg. Daar waren in 4 vakken honderden eieren verstopt door mensen van de ouderraad van de Barchschole en Contact.
Lees meer……..          Zie foto’s…

lijn

Vrijdag 7 april     Palmpaasstokken versieren.

Maar liefst 50 kinderen kwamen vanuit school naar ’t Onderschoer om hun Palmpasen stok te versieren.
Na een beker ranja en een koekje  gingen ze aan het werk met eieren verven, versieren, aan te rijgen en te kleuren.
Ook werd er een ketting van chips gemaakt en de stok versierd met crêpepapier en groene takjes. Een haantje van papier kwam er op, die zondag verwisseld kon worden met een broodhaantje, die ze mee naar huis kregen.
Het was gezellig en alle kinderen waren volop bezig onder begeleiding van een aantal ouders, Willy Klokman en Gerry te Walvaart.

Het resultaat was zondag 9 april te zien in de Palmpasen optocht van de Barchkerk naar de Kale Berg voor het eieren zoeken.   Zie foto’s…..

lijn